Khamis, 31 Oktober 2013

Sambung cite kat Sibu lg........


~ Assalamualaikum ~

Hahaha...ckp entry lps nak kembali aktif,tgk dah berapa hari baru nak update lg,hehehe......
Sebenarnya mood nak berblog masih malas sebenarnya.
Ok kak Nurul nak sambung entry yg buat kerja kat Sibu tempohari.
Sblm buat kerja tu pegi dulu pasar sentral di sini nak nengok apa yg lainnya
dijual di sana.Dari hotel berjln kaki saja sbb dekatkan Hotel Tanahmas ke sini.
Sapa2 nak dtg Sibu bolehlah duduk hotel Tanahmas nie sbb lokasinya di tgh2 bandar 
selain tu ada juga hotel2 yg lain di tgh2 pusat bandar.Cuma google je cari.

Bila kita bekerja dgn org yg minat nak pegi pasar nie kita pun sama ikut sekalikan......
Sebenarnya boss dan kwnnya yg sama kerja dgn kak Nurul di Sibu nie suka sgt nak pegi pasar
Jadi kita almost tiap hari mesti ke pasar.Diaorang nie adalah byk beli,kak Nurul plk
beli bila hari terakhir nak blk sini je.

Bagi menjawab soalan saudara abby tu bertanya di Sibu nie ada apa?bagi kak nurul
xde apa2 sebenarnya yg menarik di sini....takut plklahkan nanti dtg sibu tgk xde apa2kan.
Org Sibu jgn marah ya klu kak Nurul ckp camtu,klu marah nanti buatlah entry apa yg istimewanya
di Sibu ya! kak Nurul pun nak tahu jugak.......selain dr buah dabainya itu.......

Jom lihat gambar yg sempat kak Nurul ambik ketika pegi pasar sentral.

cuba teka ini apa?

sawi pahit yg comel,kat sini kak Nurul x jumpa lg.....

udang2 galah yg fresh ada yg masih hidup lg....


buah kalak yg juga xde di SINI......

ayam hidup yg dijual sekor2.

Khamis, 24 Oktober 2013

Kembali lagi dan Buah Kasai



~ Assalamualaikum ~

Apa khabar semua kwn2 blogger? Kak Nurul sihat je wlpn dah hampir sebulan lebih x update blog.Maaflah yea kwn2,wlpn lama x update tapi kak Nurul ada juga jengguk blog kwn2,ada yg singgah camtu je tanpa meninggalkan komen dan ada juga sikit kak nurul tinggalkan komen.Sejak kebelakangan ini banyak sangat hal2 yg berlaku x kira dlm kerja dan kehidupan harian keluarga.Syukur alhamdulillah Kak Nurul boleh menghadapinya dengan sentiasa ingat pada Allah SWT bahawa ada hikmah di sebalik hal yg berlaku dan kita sebagai hambanya kena redha kerana mungkin ada perancangan yg lebih baik dari itu telah Allah aturkan kepada kita, Insya Allah. Sesungguhnya kita hamba yg lemah berserah padaMu ya Allah.

Ok sebagai pembukaan dah lama tak buat entry nie kak Nurul nak berkongsi buah yang terdapat di Sibu sewaktu kak Nurul kerja sana seminggu sblm hari raya haji tu. Kat sini kak Nurul x jumpa lagi buah ini.Buah nie pun waktu kak Nurul masih tinggal di Sibu x org yang menjualnya,kiranya xde lagilah buah nie,.... skrg hampir enam tahun tinggalkan sibu tiba2 muncul plk buah nie dan femeslah di sana.Buah nie namanya kasai atau kristal org sana panggil. Species mcm buah mata kucing tapi buahnya besar lg, isinyai tebal dan manis.Harga lebih kurang 7-10 ringgit sekilo,tapi ada juga cakap  nie buah longan brazil ke australia camtu......x tahulah mana asalnya,yg kak Nurul tahu sedap je,beli sekilo habiskan sorang2 mkn dlm bilik hotel,nak balik hari tu pun beli lg 2-3 kilo.Staf yg share hotel kak Nurul tu pun tgk dia suka juga makan buah nie,wlpn mkn byk xdelah sakit tekak mcm kita mkn buah mata kucing tu. Buah nie bermusim jgk xdelah spjg thn.

Jom tgk ghupa buahnya,mungkin kwn2 lain dah tahu buah nie,ataupun kak Nurul nie yg dah ketinggalan,hehehe.........







P/S: Marilah sama2 sedekahkan  Al-Fatihah buat staff Ambank yg meninggal kena tembak tu.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...