Jumaat, 21 Oktober 2011

Progress Minggu nie....

Untuk progress minggu nie(MMS dr my SIL di Melaka)
Setelah dua minggu aku x masukkan progress.
Skrg dah naik dinding,atap dan wiring.
Aku rasa cepat diorg buat rumahku.
Menurut contractor tu dlm bln 1 nie siaplah.


bahagian dpn dr jln....
nie bahagian blkg..dapur
ni bahagian parking.....



Tersentapnya aku.........

Salam jumaat penghulu bg segala hari....
Tghri nie aku x blk rumah spt selalunya hari jumaat sebaliknya
menemani kakak mkn bersama di kantin sklh je....
sementara Najmi ngan ayahnya solat jumaat dekat masjid Putra.

Balik opis dlm kul 2 camtu....msk lif dgn sorang laki warga emas
jugalah aku tgk,mungkin dah nak dekat pencen kot....
Tp yg membuat aku tersentap ialah kata2nya....
memang bg org yg biasa anggap tu xde apa2 tp bg aku
memang terasa jugalah hati nie.
Msk2 lif tu aku msk dulu pas tu dia,dia tgk kwn2nya kot
yg aku kira masih jauh nun di sana dan yg sorang lg tu masih baru
terkial2 nak kuar dr keta.
Lif dah nak tertutup sendiri dia plk nak thn,tp thn tekan plk butang
tutup manalah lif tu nak bukak makin tertutup adalah.
Tu aku ckp diorg masih jauh lg,pas tu dia jawablah plk
klu jauh pun tunggulah kata dia.....
aihh dlm hati nie rasa geram pun ada,org tua nie ckp
suka mulut dia je.....ingatkan aku nie x nak tunggu ke
pas tu dia pulak x thn awal2 kenapa.....
Klu aku bukannya x biasa pun dah dekat ngan lif pun ada org
yg main tutup je x nak tunggu.....
tp aku diam je sabar,(macamlah xde turun lg lif nie nanti.....)
aku luahkan jelah dlm blog nie
blh kurang sikit rasa sakit hati nie........
Tp lain utk mengurangkan rasa sakit hati nie
aku fikirkan positif mungkin org tua tu dah byk mkn garam
dr aku......




Khamis, 20 Oktober 2011

Syukur alhamdulillah rezeki yg diberi.....


Cerita nie sebenarnya waktu raya hari tu.
Tp skrg baru ada masa copy gambar dr FB msk blog.
Sebenarnya dpt no. 2 dlm contest yg Bonia buat....
Dptlah 10 voucher Bonia bernilai RM1000
Tp sampai skrg x gunakan lg,InsyaAllah hujung minggu
ni klu ada masa nak pakai.
Sekadar nak cuba2 je msk contest nie.....
Dah nama rezeki kita,syukur alhamdulillah.



nilah voucher ku dpt...

bergambar bersama family di dpn outlet bonia di MP Melaka



Rabu, 19 Oktober 2011

Apa perkembangan rumahku skrg...

Smlm lps maghrib kita sefamily blk kpg Melaka.
Sblm tu ambik dulu kwn hubby kat rumah bekas boss hubby
yg baru pergi ke Rahmahtullah baru2 nie.
Tu yg kita blk Melaka tu sbb nak htr kwn nie
kat Kpgnya di Melaka....
dlm kul 10.45 mlm sampailah kat rumah kwn hubbyku
di Jasin.Msk sekejap je nak tgk bbnya,coz kwn hubbyku
nie baru ambik anak angkat(kwn hubbyku nie tinggal kat Sibu)
jadi dtg sini sbb nak menziarah isteri kwnnya(bekas boss hubby).
Dukung2 kejap bbnya yg lbh kurang 4 bln lelaki.
Aku tgk mukanya teringat ngan si Izzat masa kecik
macam tulah kulit gelap sikit dan pipinya tembam.
Dlm kul 11 lbh kita org bertolaklah ke kpg(dah blk Melaka
alang2 terus pegi rumah mak kejap)
Sblm tu singgah dulu tgk rumah yg dlm pembinaan skrg.
Dah naik rangka bumbung,ingat nak ambik juga gambar
dr dlm keta,tp takut plk,kang ada makluk lain plk
yg appear dlm gambar tu nanti,terus x jadi ambik.
Sampai rumah mak,mkm2 tido kejap dan dlm kul 4.45 pg
kita org bertolak blk ke Putrajaya.sampai sini
dlm kul 6.30 pg,nasib baik ptg smlm baju semua
aku dah ionkan awal2 xlah kelam kabut sgt pagi nie.

Jom jalan2 gi makan......

Minggu lps pegi mkn kat Bandar Baru Bangi......
x tahu nak mkm mana best......
Tgk ada kedai cina muslim,nak juga cuba.
Masuk dlm tgk menu x tahu nak mkn apa.
Last2 aku ngan Najmi order nasi ayam je.
Hubby plk order mee sup ngan rojak buah.
Tgk gambar kat menu nasi ayamnya ayam kaler biasa je.
Sampai2 tgk kaler merah,jadi selera entah ke mana.
Aku suap izyan ngan selebihnya Najmi yg mkn.



mee supnya...



Isnin, 17 Oktober 2011

Gebunya slps mandi....

Assalamualaikum.....

Minggu nie tadi aku ngan family x blk kpg.
sbb hubby ada konvensyen sukan di Lumut Perak.
Klu ikutkan hubby blk hari isnin(hari nie)tp disbbkan
ada peristiwa yg kita x duga berlaku(kwn merangkap bekas boss hubbyku
meninggal semasa function di sana jadi diorg blk
mlm ahad tu bersama jenazah....aku pun dlm kul 11 lbh mlm pegi
menziarah wifenya.....memanglah sedihkan.....) al-fatihah untuk
arwah semoga dimasukkan bersama golongan org yg beriman.

Berbalik pd Tom ngan kitty...amboi bukan susah nak
mandikan si dua ekor nie sejak dah besar,terutamanya Tom......
dulu kecik lg senang nak mandikan....
ni bukan main kuat lg meronta kena ada Najmi ngan kakak
tlg pegangkan.
Jadi ada masa tu aku mandilah si Kitty dan si Tom yg
lama dah x mandi.........
Dah mandikan kena dryer bulunya plk....bukan main
byk bulu berterbangan terutama si Kitty.
Tulah klu org yg ada asma ngan alegic tu x pyhlah nak bela kucing...
Tp klu dah minat nak buat camne.
Dah kering semua barulah nampak comel......
garangnya muka si Tom

Jumaat, 14 Oktober 2011

Pening nak memilih.....



Assalamualaikum..........
Ini adalah n3ku yg pertama dan terakhir kot utk minggu nie....
tgk betapa busynya aku......minggu nie tadi ambik cuti hari
isnin dan selasa utk pegi cari barang2 utk rumah.
Pas tu msk opis busy plk dgn 5S,memang xde masa
aku nak update blogku wlpun byk perkara yg nak aku
kongsi dlm blog.....
Cuti 2 hari tu aku ngan hubby pegilah kedai yg penyelia
projek rumahku skrg rekaman......dia kata murah
blh minta diskaun lg just ckp je namanya.....
tak tahulah aku murah ke tak kat kedai tu
sbb aku takde masa nak gi survei kedai lain
dan aku perlu beli spt sinki dapur dan bilik air
dgn segera sbb org nak buat ukur nak buat table top.
Memang kontraktor tu ada sedia benda tu semua
tp dia sendiri ckp x cantik dan klu nak ikut
citarasa kita sendiri belilah kat luar nanti
dia tolak harga pd dia...
Pening juga nak memilih nie,bukannya apa
byk pilihankan......
akhirnya aku beli le bowl semua kaler hitam
x nampak kotor.....

pergi kedai ni kat Batu Berendam(msk kedai nie siang lg,ni ambik gambar time nak blk)

tab mandi nie tak muatlah utk bilik airku...

ada kedai furniture juga tp tak sempat nak msk dah tutup....
sempat singgah kedai lampu yg bersebelahan kedai tu....





Rabu, 12 Oktober 2011

Dah basi dah?....

assalamualaikum........
Apa yg dah basi nie......makanan ke? tidaklah
tp gambar raya di pagi aidilfitri lepas baru skrg aku ada kesempatan
msk blog aku......klu ikut nie memang dah dekat raya haji dah,tgk
betapa ketinggalannya aku nak update blogku....
aku tak kira nak msk juga gambar raya nie,nanti
xde plk utk kenangan raya bagi thn 2011,ye tak?

Gambar family.....family acik je xde sbb diorg x dpt cuti....

Hubbyku bersalam ngan emaknya...
aku plk bersalam minta ampun dan maaf pd hubby....
Izzati bersalam ngan ayahnya....(ngan aku xde ambik gambar)
Najmi bersalam ngan ayahnya.
Izzat bersalam ngan ayahnya....
Last sekali Iyan...
my family....
Along family...
Ijan family


Rabu, 5 Oktober 2011

Progress Minggu nie....

Balik kpg minggu lps jenguk projek rumah satu hari suntuk......
Minggu tu dah naik bim atas......
Dah siap rangka nie dtg plk group pekerja lain yg buat
ikat batu(dinding)....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...