Jumaat, 18 Jun 2010

Meh..pekena laksa sarawak..

Jom le Izzyan kite mkn dulu....



Ni masa nak am..am.. laksa swk yg lma dah x pekena nih...
gmbr ni baru aku nak uploadkan smlm x dpt...tgk si kecik kat sblh pun sama
baru first time nak rasa laksa swk....

Khamis, 17 Jun 2010

Mandi Swiming pool...

si kakak dan abg tgh seronok mandi kolam....


Ptg 2, takde aktiviti nak buat, aku bawa le anak2 pg swiming pool...bukan main suke lg mrk...sampai ckp esok nak pg lg...aku pun ye le layan je....tengok le betapa suke nye mrk...

Laksa Sarawak Special....


Ari slasa 2 aku cuti,ingat nak ikut hubby pg outstation...x jadi plk cancel lstminet..so dok rmh je tmankan sikakak dan abg yg cuti sk masa ni.
Siap kemas rmah,mencuci semua...ptg buat le laksa swk sementara paste nye ada lg.(my sister bawa thn lps masa dia ada dtg sini nak shopping raye ....) lama 2.. tp x expired lg.tau..
ramuan dan cara2nye nanti le klu ade masa aku tulis...gambar laksa 2 ade le aku capture sblm mkn....
nie le laksa swk yg sempat aku msak ptg 2 utk sambut kdtgan hubby blk keje....

Isnin, 14 Jun 2010

makan2

Halooo...

Mingu 2 blk kg seminggu sblm mak mentua aku g umrah kami sefamily pg le mkn2...
kite pg mkn yong tau foo,restoren Gelombang Biru yg famos kat Melaka ni...
Dah lama x gi mkn situ,masih same je mcm dulu...tgk le berape meriahnya kite punye family apbila semua ada berkumpul....tp hbs mkn acik n familynya terus blk Kluang cos esok keje....
kite punya family pg sok baru le nak gerak blk Putrajaya...














Dah semue kekenyangan....
ambik gambau ramai2 sblm nak ke destinasi masing2...
eh2 mane si kakak takde...patut le diakan yg ambik gambau....























masa menikmati yong tau foo....
org meja sblh sana tgh kusyuk mkn...









Rabu, 9 Jun 2010

cite hari ni..

hari ni byr puasa thn lps punya x hbs byr lg...nak tinggal mmglah sedap tp nak byr dkt nak bln puasa blk baru nak t'hgeh2 nak byr... menu nak b'buka 2 x thu lg nak msk ape..klu ade sape2 nak cdg masak ape dialukan...pg tadi dah msk nasi grg gan senwich tlr utk tgl gan hero & heroin rmh...cuti sk ni mrk dok rmh je,saja xnak htr kg suruh nenek mrk jage... mls nak yusah org tua 2...anak2ku 2 bkn mcm anak org lain, susah nak dgr ckp....biarlah nenek jage adik mrk je...

my family..

Aku dilahirkan 34 tahun yg. lalu di sebuah kpg pendlmn d Swak...umur 2 thn lbh dah jadi ank yatim...uks2 sedihnya..tp ibuku kaulah ratu hatiku mendidik,membesar kami adik beradik tanpa mengenal penat lelah hingga ke akhir hayatmu..pendidikan xle sampai mana..skrg aku dah ada family sendiri anak2 yg montel ...ini blog aku suka hati aku le nak tulis ape...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...